Beroš: “Bolnice će prioritetno naručivati za neodgodive dijagnoze”

Bolnicama je izdana uputa o osiguravanju termina za prioritetno naručivanje pacijenata za dijagnoze koje ne trpe odgodu, kazao je na sjednici Vlade ministars zdravstva Vili Beroš.

Kazao je i kako je Ministarstvo zdravstva zatražilo od svih bolničkih ustavnova da žurno osiguraju dodatne stacionarne kapacitete za samoizolaciju, dok je ekspertna skupina Ministarstva zdravstva donijela je zaključak prema kojemu se povećavaju kapaciteti u primarnom respiratornom intenzivističkom centru KB Dubrava.

“Situacija u Europi i svijetu razvija se u neželjenom smjeru”, kazao je Beroš iznoseći podatak kako je 610 zdravstvenih djelatnika zaraženo, a u samoizolaciji je 1341 zdravstveni djelatnik. “Nema velikih žarišta nego se radi o mikrookupljanjima i manjim obiteljskim grupiranjima, zborovima i sportskim natjecanjima. Većina novoobljelih su kontakti prethodno oboljelih”, kazao je.

“Vezano za cijepljenje gripe najavljujem da je nabava cjepiva provedena prije epidemije koronavirusa. HZZO je 460 tisuća doza i dodatnim naporima osigurao još 130 tisuća doza. Nova isporuka cjepiva slijedi, a treća je planirana za prosinac”, poručio je Beroš.

 

Komentiraj