BERNARDIĆ “SDP-ovci koji su prešli u Bandićev klub izdali svoje birače”

Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u ponedjeljak u Dnevniku HTV-a da su SDP-ovci koji su prešli u Bandićev klub u Hrvatskom saboru, izdali svoje birače.

Jedno je biti nezadovoljen, a drugo je kasnije postati materijalno zadovoljen, jedno je izaći iz SDP-a a drugo je i podržati HDZ i vladajuće, izjavio je Bernardić.

Ustvrdio je da je riječ o ‘političkoj korupciji’.  “Ludi prelaze u klub Milana Bandića jer tamo ostvaruju nekakav interes pa je Krešimir Beljak napravio jedini logičan potez – prijavio je cijelu priču USKOK-u”, kazao je Bernardić.

Smatra da Hrvatski sabor ne održava volju građana i kako su jedino fer prijevremeni parlamentarni izbori.

Na Europske izbore SDP ide samostalno, no u njihovoj opciji, kaže, ima mjesto za stranke i pojedince koji nisu dio nekakvog drugog kluba. Cilj im je dobiti tri mandata i vjeruju da će SDP to i ostvariti.

Što se tiče anketa i rejtinga stranaka i političara, Bernardić smatra da će se vjerodostojnost najbolje pratiti na europskim izborima i da su oni pravi test.

Bit će zanimljivo, kaže, povući paralelu između rezultata na europskim izborima i rejtinzima stranaka koji su pojavljuju u iskazima pojedinih agencija.

Upitan kako bi SDP riješio krizu u Uljaniku, Bernardić je odgovorio da ne bi čekali godinu i pol dana, nego bi počeli rješavati stvar od prvog dana.  “Država je vlasnik 25 posto Uljanika, vlada je imala sva izvješća na stolu i nije učinila ništa”, ustvrdio je.

Bernardić je gostujući u večerašnjem Dnevniku HTV-a komentirao i glavnu temu u Hrvatskoj posljednjih tjedana – nabavu borbenih aviona F-16 Bakar od Izraela.

“Ne zanima me tko je odgovoran, ali netko treba preuzeti odgovornost. Kupnja je propala, Hrvatska se je osramotila, međunarodni ugled smo prokockali i za tu blamažu netko treba preuzeti odgovornost”, dodao je.

Komentiraj