Grad Beč

Bečka zračna luka nagarađena prestižnom nagradom

Organizacija Airport Council International (ACI) bečkoj je zračnoj luci Schwechat uručila najveće priznanje u kategoriji ‘Europa – 15 do 25 milijuna putnika’.

Glavna direktorica ACI World-a, Angela Gittens, nagradu je osobno predala upravi bečke zračne luke, a pri tom je izjavila kako je bečka zračna luka uspješno prepoznala da je zadovoljstvo putnika prioritet. Osim toga je istaknula i kako Schwechat ima vrlo bitnu ulogu kao poslodavac, pokretač ekonomije i čvorište zračnog prometa. Istraživanje je provedeno u preko 300 zračnih luka u 84 zemlje, a ispitivani su parametri poput orijentacije, sigurnosnih kontrola, hrana i piće, uređenja aerodroma itd.

Bečka zračna luka se ubraja u 30 najvećih u svijetu, a proteklih je nekoliko mjeseci nagrađena i drugim prestižnim nagradama kao što je Beryll-Award u području prilagođenosti potrebama slijepih i slabovidnih osoba, za kvalitetu svojih servisnih usluga dobila je ASQ-Award, a rejting agencija Skytrax po treći joj je puta dodijelila nagradu za najbolje osoblje zračne luke u Europi.

Zračna luka Beč-Schwechat od 2012. godine sustavno ulaže u poboljšanje svoje kvalitete pa su 2016. godine u pogon stavljeni i prvi solarni sustavi koji bi u buduće trebali proizvoditi više od 500 tisuća kWh solarne energije i time doprinijeti smanjenju emisije CO2.

Komentiraj