Bandić: “Materijalne štete su minimalne i stanje se normalizira”

Nakon jučerašnjeg nevremena u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić obišao je centar grada, a službe informiranja Grada Zagreba najavili su konferenciju za novinare, vezano za situaciju i nastalu štetu.

Predstavnici operativnih i drugih resornih službi izvijestit će o aktivnostima.

Bandić: “Štete su minimalne”

Kako pak javlja N1 televizija, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, danas je na terenu i nadgleda saniranje štete.

“Stvari su pod kontrolom, sanacija će biti narednih tjedan dana, i da ovaj čovjek nije poginuo ovo bi zaboravili za 24 sata. Razlog je tome ogromna količina vode koja se srušila na Zagreb i infrastruktura to nije mogla podnijeti. Čestitke svim službama koje su napravile preko 500 intervencija”, rekao je Bandić i dodao da kada padne 100 litara kiše po metru kvadratnom da to infrastruktura ne može podnijeti.

Situacija na terenu

Kako je objavljeno na stranicama Holdinga, za promet je zatvoren podvožnjak u Miramarskoj. U tijeku je čišćenje prometnice koja će nakon policijskog očevida biti puštena u promet.

Tijekom cijele su noći tehničke ekipe bile angažirane na odvodnji oborinskih voda te sanaciji posljedica grmljavinskog nevremena.

Na mreži javnog gradskog prijevoza stvorene su sve pretpostavke za sigurno prometovanje i nema poteškoća na linijama ZET-a.

Komentiraj