Bagerist Ibrahim: “Pronašli smo poginuloga pod ruševinama crkve u Žažini…”

Popucale ceste, potpuno razorena crkva, pusto selo i tek pokoji šokirani i zbunjeni mještanin slika je Žažine, sela na putu od Zagreba prema Sisku, kojoj su svjedočili reporteri Nacionala dan nakon razornog potresa i pronalaska mrtvog tijela od ruševinama žažinačke crkve.

PHOTO: Renata Škudar/Nacional

Na cesti od Zagreba prema Sisku i Petrinji gužva je u pravcu razorenih područja, pa se može zaključiti da mnogi kreću u pomoć unesrećenim ljudima.

U samoj Žažini, prema prvim dojmovima, štete na kućama ne čine se pretjerane, ali su crkva i cesta prema Velikoj Gorici potpuno uništene.

PHOTO: Saša Zinaja/NFOTO

Reporterka Nacionala Renata Škudar izvješćuje kako ruševine crkve “podsjećaju na Vukovar u studenome 1991.” Strop i zvonik potpuno su porušeni, a ruševine su svuda uokolo.

U toj su razorenoj crkvi svetog Nikole i Vida crkvi vatrogasci u utorak nešto iza 19 sati i 30 minuta, nakon više od šest sati potrage, pronašli tijelo preminulog muškarca pod ruševinama. Bila je to sedma žrtva razornog potresa.

PHOTO: Saša Zinaja/NFOTO

Reporterka Nacionala Renata Škudar razgovarala je u Žažini s bageristom Ibrahimom Zecom, koji je sudjelovao u pokušaju spašavanja žrtve ispod ruševina žažinačke crkve.

“Iskopali smo tijelo žrtve stradale u potresu”, kazao je Ibrahim Zec, pojasnivši kako je u potrazi sudjelovalo još tridesetak vatrogasaca, desetak pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i mještani.

Ibrahim je kazao kako su još dvije osobe bile lakše ozlijeđene. “Polako smo kopali, kad smo makli ciglu, bili su psi tragači… Oni su ga nanjušili, i otkopali su ga rukama, i…”, opisao je bagerist potresni trenutak pronalaska mrtvog tijela Stanka Zeca, orguljaša žažinačke crkve.

Cesta od Žažine prema Velikoj Gorici u potresu se raspukla, i promet njome više nije moguć. Reporteri Nacionala jutros su ondje zatekli mještane koji se pokušavaju organizirati kako bi počeli obnavljati svoje selo, porušeno u prirodnoj tragediji kakva se ovdje ne pamti.

PHOTO: Renata Škudar/Nacional

 

 

 

 

 

Komentiraj