Aubameyang i još četiri igrača Chelsea dovedena za 97.5 milijuna eura nisu na listi za Ligu prvaka

Pierre-Emerick Aubameyang je ove sezone za Chelsea odigrao svih šest utakmica u Ligi prvaka, pritom je zabio dva gola ali u osmini finala protiv Dortmunda neće kandidirati za sastav. Chelsea se ove zime dodatno nakrcao skupo plaćenim igračima a lista igrača za Ligu prvaka ne može biti šira od 25 mjesta, stoga su neki morali otpasti i pomiriti se s tim da u Europi ovog proljeća neće participirati.

Stoper Benoît Badiashile tijekom siječnja je od Monaca za 38 milijuna eura, već je odigrao dvije utakmice u kojima Chelsea nije primio gol, ali i on se mora pomiriti da je u ovom momentu višak na listi za europske nastupe. Isto je sa Nonijem Maduekeom, desnim krilom koje je upravo na Stamford Bridge došlo za 35 milijuna eura iz PSV-a, Andreyom Santoson, veznjakom kupljenim od Santosa za 12.5 milijuna eura te napadačem Davidom Fofanom pristiglim iz Moldea za 12 milijuna eura. Ukupno, Chelsea nije registrirao igrače dovedene ovog siječnja za 97.5 milijuna eura, plus Aubameyang koji je u ljetnom prijaznom roku došao za 12 milijuna eura.

Ipak, nisu svi novaci loše prošli, moralo se napraviti mjesta za one najzvučnije, i to trojicu, koliko se maksimalno može dodati pred drugi dio sezone – Mihaila Mudrika, Joaoa Felixa i Enza Fernandeza koji su uvršteni na listu igrača za Ligu prvaka.

Chelsea će osmini finala Lige prvaka otvoriti protiv Borussije u Dortmundu u srijedu 15. veljače.

Komentiraj