Arena od utorka spremna za prihvat bolesnika, pogledajte kome je namijenjena i kakve će uvjete imati pacijenti

Hrvatska bilježi svakodnevni rast novih slučajeva koronavirusa, KB Dubrava je od pondjeljka postala isključivo Covid bolnica, a od utorka je spremna i Arena za prihvat prvih bolesnika, ukoliko odredbu o aktivaciji donese ministar zdravstva Vili Beroš ili Nacionalni stožer.

Kako će izgledati boravak u Arenu, kome je navedeni smještaj namijenjen i kako će pacijenti dolaziti rekao je  voditelj liječničkog tima Arene Zagreb, Davor Vagić.

Stacionar za lakše bolesnike

“Na mjestu smo gdje će dolaziti pacijenti ako ministar i Civilni stožer odluče da se treba aktivirati. Nakon sutra, kada god nam kažu, u roku od 24 sata možemo aktivirati Arenu”, kazao je Vagić za RTL danas i dodao:

“Arena nije bolnica, ona je stacionar, koja će pomoći sustavu da blaži pacijenti budu ovdje. A da za teške i teže pacijente oslobodimo bolničke kapacitete”, istaknuo je.

Kazao je da će pacijente čekati medicinska skrb i da će njihove druge bolesti rješavati.

Medicinska skrb, prehrana, bežični internet

“Imat će prehranu, čišćenje, sve druge stvari. Imat će utičnice za punjače mobitela, imat će i WIFI sustav. Nije namijenjena da pacijenti sami dolaze, morat će ih netko uputiti. Ovdje neće biti ambulanta. Dolazit će u strogo kontroliranim uvjetima”, poručio je i dodao:

“Mi ovdje imamo terapiju kisikom. Za najteže pacijente nije izvorno pripremljena. Imat ćemo i salu za reanimaciju. To su samo iznimni slučajevi”, kazao je Vagić i na kraju pozvao sve one koji nisu odgovorni da je ovo zadnji trenutak da postanu odgovorni.

Komentiraj