PO NALOGU PREMIJERA PLENKOVIĆA, predstavnici hrvatske vlade bili su proteklih tjedana u tajnim diplomatskim misijama u Izraelu i SAD-u kako bi utvrdili protive li se Sjedinjene Države kupovini izraelskih aviona i kako će to utjecati na odnose RH i SAD-a

Hrvatska vlada je, po svemu sudeći, već donijela odluku da će od Izraela kupiti polovne borbene zrakoplove F16 Barak. To je Nacionalu otkrio izvor blizak Ministarstvu obrane, uz dosad nepoznate detalje o tome što je bilo prevaga za donošenje takve odluke. Predstavnici hrvatske vlade bili su proteklih tjedana u dvjema tajnim diplomatskim misijama koje su trebale razjasniti sve nedoumice u tom velikom poslu koji za Hrvatsku nema samo obrambenu, već i širu geopolitičku važnost.

Pročitajte više u digitalnom izdanju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPIXSELL, VLADA RH I ISRAEL DEFENCE FORCE
Podijeli objavu
Prethodni članakPanturist ukinuo 72 linije u Osječko-baranjskoj županiji
Sljedeći članakTrump u ponedjeljak objavljuje plan o novim infrastrukturnim projektima
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.