11 DANA DO IZBORA: FBI ponovno pokrenuo istragu o e-mailovima Hillary Clinton

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Direktor FBI-a James Comey u petak je objavio kako se ponovno pokreće istraga oko e-mailova Hillary Clinton u vrijeme kada je obnašala dužnost državne tajnice, javlja CNN.

Comey je rekao kako su pronašli nove e-mailove povezane s drugim slučajem koji bi mogli biti važni za istragu. Dodao je kako će istražitelji utvrditi sadrže li e-mailovi povjerljive informacije. FBI je već otkrio kkao je demokratska kandidatkinja na predsjedničkim izborima u svojim e-mailovima na privatnom serveru imala povjerljive informacije.

Comey je nazvao način na koji se Clinton odnosila prema povjerljivim informacijama ‘izuzetno nesmotrenim’, ali ju je oslobodio kriminalne odgovornosti. U pismu kojeg je uputio Kongresu, Comey je naglasio kako još uvijek ne može procijeniti je li pronađeni materijal važan te da ne može predvidjeti koliko vremena će biti potrebno da sve ‘pročešljaju’.

Amerikanci na presdjedničke izbore izlaze za 11 dana. Clinton je, prema anketama, u prednosti ispred republikanskog kandidata Donalda Trumpa.

Komentiraj