Uzbečki predsjednik Islam Karimov (78) nalazi se u “kritičnom” stanju nakon “očitog” pogoršanja njegova zdravlja kao posljedice moždanog udara, objavila je vlada Uzbekistana u petak.

“Dragi sugrađani, teškog srca obavještavamo vas da se zdravstveno stanje našeg predsjednika jako pogoršalo te se, po liječnicima, nalazi u kritičnom stanju”, objasnile su vlasti u priopćenju objavljenom na službenoj stranici.

U tekstu se potvrđuje da je Karimov, koji vodi Uzbekistan čvrstom rukom već više od četvrt stoljeća, hospitaliziran u subotu nakon moždanog udara.

Vlasti su iznijele vrlo malo informacija o zdravstvenom stanju predsjednika. U nedjelju su samo objavile da je hospitaliziran što je izazvalo špekulacije i pitanja o eventualnoj smrti držanoj u tajnosti.

Smrt Karimova zemlju bi ispunila nesigurnošću jer Uzbekistan od nezavisnosti nikada nije imao nekog drugog čelnika.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.