Slovenska zrakoplovna kompanija Adria Airways obustavila je prije najavljenog roka krajem rujna letove iz Maribora u London, navevši da su joj donosile mali gubitak, ali da ih planira obnoviti na proljeće iduće godine.

Prva međunarodna putnička linija s mariborskog aerodroma, koji se obično koristi za teretni promet i čarter letove, uspostavljena je 1. lipnja ove godine po modelu niskotarifnih prijevoznika.

Letovi su se odvijali tri puta tjedno i bili većinom unaprijed rasprodani, a povratna karta do londonske zračne luke Southend i natrag mogla se rezervirati u rasponu cijena od 70 do 140 eura.

U Adriji Airways naveli su povodom zatvaranja linije da su očekivali nešto veće prihode, ali su relativno zadovoljni jer se radilo o prvoj sezoni pa letove za London namjeravaju opet aktivirati na proljeće iduće godine.

Komentiraj

FOTO:GettyImages
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.