Robna kuća Ikea jutros je nakratko bila evakuirana, a kako se doznaje iz Uprave, radilo se tek o vježbi kakva se povremeno provodi zbog sigurnosti kupaca i osoblja.

Evakuacija je oglašena oko 10,20 sati i trajala je 20-tak minuta tijekom kojih su kupci i osoblje bili premješteni na parkiralište ispred zgrade.

Cijela situacija bila je iznenađenje i za kupce i za zaposlenike, a prave je rezloge znao tek mali dio odgovornih.

“Sigurnost je sastavni dio naše poslovne politike te slične akcije sa zaposlenicima provodimo više puta godišnje no povremeno u njih moramo uključiti i kupce, kojima se zahvaljujemo na strpljenju”, pojasnila je Hini Jelena Granić.

Da je riječ tek o pokaznoj vježbi, a ne o opasnosti ili incidentu poput onog koji se prije dva dana dogodio u Ikei kod Stockholma u kojoj se dogodilo dvostruko ubojstvo, kupci i zaposlenici su saznali tek po njezinu završetku. Kada su svi megafonom o tome obaviješteni, za svoje strpljenje i razumjevanje kupci su bili počaščeni kavom i kremšinatama.

Komentiraj

FOTO:Tomislav Miletic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.