Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se u utorak s finskim predsjednikom Saulijem Niinistom koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Hrvatsko-finski odnosi, pripreme za predsjedanje Finske i Hrvatske Vijećem Europske unije, razmjena mišljenja o budućnosti EU-a i sigurnosnim izazovima u Europi bile su središnje teme razgovora.

Govoreći o bilateralnim odnosima sugovornici su se suglasili da su oni dobri i prijateljski, a suradnja se produbljuje na svim razinama. Jačanju parlamentarne suradnje pridonio je i posjet tadašnje predsjednice finskog parlamenta Marie Lohele Hrvatskoj u studenome 2016. godine.

Razgovaralo se i o pripremnim aktivnostima za predsjedanje “tria”- Rumunjske, Finske i Hrvatske Vijećem Europske unije, navodi se u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.