HSP dubrovačko-neretvanske županije u četvrtak se ogradilo od predizbornog promidžbenog plakata korčulanskog HSP-a, koji ‘neodoljivo’ podsjećaju na onaj koji se koristio u nacističkoj Njemačkoj.

VJEROVALI ILI NE Korčulanski HSP kopirao nacistički plakat

Priopćnjenje dubrovačko-neretvanskog HSP-a prenosimo Vam u cijelosti:

“HSP oštro osuđuje bilo kakav oblik totalitarizma, mi smo žestoko protiv fašizma, nacizma i komunizma. HSP je stava da je fašistička Italija bila okupator hrvatske Dalmacije, Istre i Primorja, a sve objede na naš račun gledamo kao politički pritisak na našu izbornu listu koja po anketama stoji izvrsno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zaključili smo nakon konzultacija da je nakon potpore Zlatka Hasanbegovića, a nakon koje je rapidno krenuo rast naše popularnosti, naručeno ovakvo pljuvanje da bi se zaustavilo kretanje prema izvrsnim rezultatima stranke na samom jugu.

Vjerujemo da je ovo odrađeno od strane naših konkurenata, a to su HDZ i Most. Ti politički blizanci koji su do jučer skupa vladali i donosili štetne zakone za Hrvatsku, danas na jugu zaraćeni pokušavaju stvoriti privid različitosti, dok je naša lista sastavljena od kvalitetnih ljudi koji osuđuju bilo kakav oblik netolerancije i mržnje prema drugima i drugačijima.

Hrvatska stranka prava se, ne samo ograđuje od plakata koji se pojavio na Korčuli, nego i ispričava hrvatskoj javnosti zbog tog sramotnog čina. Već je utvrđen identitet krivca, koji će u najkraćem roku, prema pravilima našeg Statuta, biti izopćen iz stranke. Istovremeno se ispričavamo i svim ljudima, koji na razne načine podržavaju rad naše stranke i predizbornu kampanju, zbog navedenog incidenta”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Denis Šešelj, glasnogovornik HSP-a Durbovačko-neretvanske županije.

Komentiraj