ZADARSKA TVRTKA više od 20 godina ilegalno upravlja Marinom Zadar, naplaćuje vezove i ostale usluge, a državi ne plaća propisane koncesijske naknade. Visoki upravni sud okončao je sudski spor u korist države, ali DORH traži preispitivanje zakonitosti presude

Apsurdna pravna trakavica duga punih 20 godina, u kojoj glavnu ulogu ima zadarska tvrtka Tankerkomerc koja već niz godina neometano uzurpira pravo nad prostorom marine Zadar na atraktivnoj lokaciji u samom središtu grada, u lipnju ove godine dosegnula je svoj vrhunac, o čemu je javnosti malo ili ništa poznato. Nacional je došao u posjed niza dokumenata koji upozoravaju na pravno sumnjivo i moralno dvojbeno ponašanje Državnog odvjetništva RH u slučaju zadarske tvrtke Tankerkomerc, koja već više od 20 godina ilegalno koristi prostor marine Zadar, a činjenice navedene u dokumentima ostavljaju prostora sumnji da DORH ne radi u korist države, što mu je primarni zadatak, već u korist jedne interesne grupacije. DORH je, naime, u razmaku od samo tri godine dao dva dijametralno suprotna mišljenja o istom slučaju – jedan u korist države, a drugi u očitu korist Tankerkomerca – čime je, kako se navodi u pismu upućenom glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu u kojem se upozorava na kontroverzno ponašanje njegove zamjenice Snježane Frković koja potpisuje oba mišljenja, nedopustivo dovedeno u pitanje i odlučivanje pojedinih sudskih instanci.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

FOTO:Pixsell
PODIJELI
Sandra Carić Herceg, rođena 1963. godine u Zagrebu, dugogodišnji novinar sa profesionalnim iskustvom u dnevnim i tjednim listovima, novinskim agencijama i na portalima. Kao novinar radila u Slobodnoj Dalmaciji, surađivala u nekadašnjem tjedniku Nedjeljna Dalmacija, te kao dopisnik iz Hrvatske izvještavala za nezavisnu novinsku agenciju Beta (Srbija). Radila kao novinar na portalu Index, te kao glavni urednik web stranice Nautica Portal. Uže područje interesa: energetika.