Screenshot HRT

ŽO POŽEŠKO-SLAVONSKE O NAPADU GRADONAČELNIKA POŽEGE NA NOVINARA ‘Šokantno i sramotno’

Predsjednik Županijskog odbora SDP-a Požeško-slavonske županije Zdravko Ronko izjavio je kako je šokiran, ali ne i iznenađen današnjim brutalnim napadom na novinara požeškog 034 portala Mladena Mirkovića.

Naime, Vedran Neferović, gradonačelnik grada Požege, danas je fizički napao novinara 034 Portala, Mladena Mirkovića, oko 10:50 sati.

Mirković navodi kako mu je uz udarce Neferović prijetio smrću, kako njemu, tako i cijeloj redakciji 034 portala.

“Ne znam što je u ovome redoslijedu današnjeg zbivanja strašnije – da se gradonačelnik Požege fizički šakama obračunava, da je jednog svog građanina brutalno zabio u zid, zabio mu glavu u zid, dok je istodobno taj građanin i novinar, predstavnik javnosti, a sve se događa na konferenciji za medije u gradskoj vijećnici i to u povodu dodjeljivanja nagrade najboljoj medicinskoj sestri”, navodi Ronko u Prioćenju.

Ronko dodaje kako je sramotno i šokantno da se na dodjeli nagrade najboljoj medicinskoj sestri, radi fizičkog napada gradonačelnika Vedrana Neferovića, tražila liječnička pomoć za novinara.

“Osuđujemo ovaj brutalni napad i pozivam građane da dignu svoj glas protiv takvog ponašanja, ne samo aktualnog gradonačelnika Požege, Vedrana Neferovića, na čije smo ponašanje uzastopno upozoravali i ranije jer oni nije jedini u tom uredu koji pribjegava nasilju najniže vrste, podsjećajući da takva praksa nije strana ni požeško-slavonskom HDZ-u”, navodi Ronko dodajući kako se nada da će policijska istraga biti nepristrana.

Komentiraj