ZIDOVI VIŠE NISU ZA SLIKE, VEĆ ZA NOGE Zidni pilates postao je hit među ženama

Autor:

Profimedia

Ako još uvijek niste pronašli vježbe u kojima uživate (da i to je moguće, čak i poželjno), možda je zidni pilates ono što tražite. Inačica klasičnog pilatesa u kojoj glavno pomagalo nisu trake, valjak ili lopta, već zid postao je vrlo popularan osobito među ženama koje preferiraju vježbati kod kuće.

Sve što vam treba kako biste izvodili vježbe zidnog pilatesa je komad praznog zida na koji se možete osloniti. Ideja je da zid pruža dodatnu podršku, stabilnost i otpor, a većina vježbi fokusira se na core, gluteus, otvaranje kukova i na bedra.

Pritom štedi zglobove, pojačava fleksibilnost, mobilnost i ravnotežu, kao i svaki drugi trening, odlično utječe na raspoloženje te poboljšava posturu tijela, što je vrlo bitno ako radite sjedilački posao i po cijele dane gledate u računalo.

U videu ćete pronaći trening zidnog pilatesa za cijelo tijelo koji traje samo 13 minuta, a pomoći će vam da se učvrstite i skinete višak kilograma, ako ga imate. Počinje se s nogama i gluteusima pa prelazi na gornji dio tijela. Trbušni zid treba biti aktivan kroz čitav trening, savjetuje trenerica Jenna Collins.

Zidni pilates spada u vježbe niskog intenziteta, možete ga prilagoditi svojim sposobnostima i tako izvući maksimum iz njega. Maksimum podrazumijeva i fizičke i psihičke dobrobiti vježbanja. U pilatesu se fokusiramo na disanje te na povezanost tijela i uma što kroz fizičke vježbe dovodi do psihičkog rasterećenja.

Ova vrsta vježbanja jača svijest o tijelu. Korištenje zida može vam pomoći da shvatite gdje je vaše tijelo u odnosu na prostor. Zid zamjenjuje instruktora pa vas umjesto njega poravnava i osigurava da ste u pravilnom položaju tijekom izvođenja vježbi..

Kao i kod svakog drugog treninga, za postizanje rezultata bitna je dosljednost, redovitost i upornost. Vježbajte barem tri puta tjedno 45 minuta do sat vremena ili svakodnevno izvodite vježbe u trajanju od 15 – 20 minuta. Najpraktičnije je odraditi trening odmah ujutro. Ostavite li ga za poslijepodne ili večer, postoji velika vjerojatnost da ga zbog nečeg što vam se učini važnije, preskočite.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.