Žene HDZ-a pomažu maturante slabijeg imovinskog stanja

HINA/ Daniel KASAP/

Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” i ove godine pomaže maturantima slabijeg imovinskog stanja u akciji „Svi na maturalni ples“, a donaciju za 65 maturanata iz šest čakovečkih srednjih škola u subotu je donijela  predsjednica međimurske Zajednice žena HDZ-a i glasnogovornica Vlade RH, Sunčana Glavak.

Tradicionalna akcija Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Međimurske županije provodi se po sedmi put.

Predsjednica međimurske Zajednice žena HDZ-a, Sunčana Glavak, na svečanosti u prostorijama međimurskog HDZ-a u Čakovcu, predala je prikupljeni novac ravnateljima čakovečkih srednjih škola, rekavši da je dosad zahvaljujući akciji omogućen odlazak više od 600 maturanata na maturalni ples.

„Toj brojci treba pridodati i ovogodišnjih 65 maturanata za koje smo skupili 9.000 kuna, a tijekom sedam godina skupljeno je više od 65.000 kuna. Možda se taj iznos ne čini velikim, ali vjerujte, onim maturantima čiji roditelji ne bi mogli financirati odlazak svoje djece na završnu svečanost srednjoškolskog obrazovanja, to je puno značilo“ rekla je.

Glavak se zahvalila tvrtkama i osobama koje podržavaju akciju, što su prepoznali važnost da se svi maturanti mogu zajedno zabavljati, bez obzira na financijsko-imovinski status roditelja. Poručila je kako će se akcija nastaviti i u sljedećim godinama.

Svečanosti je nazočila i potpredsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ na nacionalnoj razini Nadica Dreven Budinski. Podsjetivši kako je riječ o jedinstvenoj akciji istaknula je da je uvrštena u nacionalni program Zajednice.

U ime ravnatelja čakovečkih srednjih škola na donaciji se zahvalila ravnateljica  Graditeljske škole Srebrenka Posavec, rekavši kako je svaka pomoć ili akcija koja se poduzme jednom lijepa, ali kada to netko kontinuirano čini, onda je to već hvalevrijedno. Naglasila je kako u njezinoj školi ima dosta učenika slabijeg imovinskog stanja te im pomoć za završnu maturalnu svečanost puno znači.

Komentiraj