Smotra Sveučilišta u Zagrebu u svome je 21. izdanju na inovativan način predstavila brojne mogućnosti studiranja na tome najvećem hrvatskom sveučilištu, ne samo za buduće studente već i one koji više nisu brucoši, a završena je u subotu nakon tri dana i posjeta mnogih zainteresiranih dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima.

Studentski centar (SC) zagrebačkoga Sveučilišta tako je tijekom trodnevne manifestacije ‘disao’ sveučilišnim životom za što su zaslužne 34 sveučilišne sastavnice koje su predstavile posjetiteljima, a uz njih to su učinila i sveučilišta u Splitu i Dubrovniku, Hrvatsko katoličko sveučilište, veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz Hrvatske.

Osim informiranja studenata o mogućnostima studiranja na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, ove godine održan i niz popularno-znanstvenih i umjetničkih prezentacija pod nazivom “Najbolje sa Sveučilišta”. Riječ je o ukupno 50 predavanja u trajanju od 20 minuta koje su održali najvrsniji i najzanimljiviji sveučilišni nastavnici i znanstvenici, a za mnoge zajedničke aktivnosti koje su posjetitelji mogli pratiti zasluge pripadaju zajedničkom trudu triju umjetničkih sveučilišnih akademija  – Akademije dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti i Muzičke akademija) u Francuskom paviljonu.

Priznanja primili najuspješniji sudionici

Priznanja najuspješnijim sudionicima dodijelili su tako na završetku smotre rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Ivana Čuković-Bagić, a na svečanosti su bili i prorektori, dekani, prodekani, profesori te studenti.

U kategoriji uspješnoga predstavljanja ostalih sudionika nagrađeni su Tehničko veleučilište u Zagrebu i Visoka škola za komunikacijski menadžment Edward Bernays. Priznanje za
medijsko praćenje Smotre dobio je Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a priznanje za poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja 21. Smotre Sveučilišta
u Zagrebu dodijeljeno je gradu Zagrebu – Gradskom uredu za zdravstvo.

Za najbolje promidžbene materijale nagrađen je Fakultet kemijskoga inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, a za komunikativnost i susretljivost priznanja su dobili Prirodoslovno-matematički fakultet i Fakultet prometnih znanosti zagrebačkog Sveučilišta.

Priznanja za najoriginalnije predstavljanje na Smotri ove su godine osvojili Tekstilno-tehnološki fakultet i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a za najbolje predstavljanje u kino dvorani nagrađeni su Matematički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i dr. Matija Babić za prezentaciju “Što rade matematičari”, Ekonomski fakultet i izv. prof. dr Mislav Ante Omazić za prezentaciju “Menadžment promjena – mit ili stvarnost?” , te Fakultet strojarstva i brodogradnje i prof. dr.  Bojan Jerbić za prezentaciju “S robotima može bolje”.

Priznanja za najbolje uređeni izložbeni prostor dobili su Učiteljski fakultet i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a za najbolje sveobuhvatno predstavljanje u izložbenom
prostoru nagrađen je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Za izniman doprinos u organizaciji Smotre nagrađeni su Akademija dramske umjetnosti i Šumarski
fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Zagrebačko Sveučilište mjesto je gdje se uči struka, a bavi se i znanošću te kulturom

Rektor Damir Boras ustvrdio je na svečanosti otvorenja u Francuskome paviljonu SC-a kako studenti na tome sveučilištu mogu naučiti ne samo struku, već se tijekom studija baviti i znanošću te kulturom što je preduvjet da studenti mogu s punim povjerenjem studirati znajući da ih očekuje naporan, ali i ugodan rad.  Smatra da se u medijima često prešućuje i ‘izokreće’ kvaliteta Sveučilišta u Zagrebu, a to je stajalište argumentirao, uz ostalo, i podatkom kako se to sveučilište nalazi na listama svjetskih sveučilišta na koje se referiraju mediji, ali je i u regiji priznato kao kvalitetno sveučilište.

Prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Ivana Čuković-Bagić zahvalila je pak svima koji su se spremno odazvali pozivu i prihvatili izazov da se ostvari zajednički novi projekt koji će, rekla je, u potpuno novome svjetlu predstaviti sveučilište, a uvjerena je, i pridonijeti odlukama budućih i sadašnjih studenata da ostanu u Hrvatskoj.

 

Komentiraj