ZAGREB Tradicionalna utrka ‘162 stube’ u subotu, 11. veljače

HINA/ Denis CERIÆ/ iš

Studentska udruga zagrebačkog Medicinskog fakulteta SportMEF u subotu, 11. veljače, organizira tradicionalnu utrku “162 stube” sa ciljem promocije zdravog života i prevencije kardiovaskularnih bolesti.

Taj, sada već tradicionalni projekt, osmišljen je radi osvješćivanja javnosti da je tjelesna aktivnost jedan od najučinkovitijih načina borbe protiv srčanih, ali i drugih bolesti, te poticanje kretanja kao jednoga od osnovnih čimbenika zdravlja, najavljeno je iz Sveučilišta.

Utrka počinje u 12 sati ispred dekanata Medicinskoga fakulteta, a proteže se strmim terenom od Mesićeve i Grškovićeve ulice do Schlosserovih stuba, po kojima je dobila ime. Dionica od 4500 metara povezuje Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja Dr. Andrija Štampar.

Sudjelovati u utrci mogu svi građani koji žele nešto učiniti za svoje zdravlje i kardiovaskularni sustav. Prijave sudionika primaju se ispred dekanata Medicinskog fakulteta od 10 do 11,30 sati, a moguće su i elektroničkim putem na adresi: http://grabarsport.hr/trcanje/.

Organizatori napominju da staza nije duga, ali je zbog svoje neravne konfiguracije dobar trening za iskusnije trkače. Ako pak trkač nije najbolje kondicijski pripremljen, može je i prohodati, a ipak će nešto učiniti za svoje zdravlje.

Utrka se ove godine održava u sklopu obilježavanja 100. godišnjice Medicinskoga fakulteta u Zagrebu te u okviru promotivno-preventivnoga projekta “Zdravo Sveučilište”, čiji je cilj promovirati zdravlje studenata.

Komentiraj