Udruga Amazonas i ove godine u Zagreb donosi dašak brazilskog šarenila i ritmova tijekom Festivala brazilske kulture “Brazilactice”, koji će se održati od 3. do 7. svibnja, najavili su u četvrtak organizatori festivala.

Tijekom pet festivalskih dana posjetitelji se mogu besplatno okušati u radionicama capoeire (borilačke vještine s elementima akrobacije, plesa i glazbe), sambe, afro – brazilskog plesa ili probati inovativnu vještinu fluid balance (program osvještavanja ravnoteže).

Osim sportsko – plesnih radionica, na rasporedu je mnoštvo popratnih sadržaja, poput kviza Brazilactica PubQuiz ili filmske večeri u Klubu MaMa, a za one koji žele više znati o razlici Portugala i Brazila pripremljena je portugalsku večer u Botaničaru u suradnji s Institutom Camões Zagreb – CLPIC.

Da brazilski izričaji nisu rezervirani samo za odrasle, dokazat ćemo tijekom kreativno – likovnog programa za najmlađe na Zrinjevcu, a atmosferu će  začiniti zajednički nastup glazbenog sastava Vibrica, Aikido društva Zagreb i capoeire Amazonas.

Cjelokupno druženje završit će “brazilskim tulumom” u Thaliji, najavljuju organizatori.

Festival svake godine pohodi velik broj gostiju iz Europe i svijeta, a ove godine pridružit će se Mestre Pontape Heitor Chalegre Damiao iz Brazila, Katjuša Kovačić iz Slovenije i dr.

Komentiraj