VUČIĆ: ‘Vjerojatno neću sudjelovati na Croatia summitu u Dubrovniku’

FaH

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da “vjerojatno neće sudjelovati” na Croatia summitu u Dubrovniku, uz ocjenu da ne očekuje značajnije domete tog skupa.

“Nisam još donio konačnu odluku jer ne vidim što bismo bitno mogli učiniti. Ali, uvijek sam spreman za razgovor”, rekao je Vučić na tiskovnoj konferenciji, na kojoj je priopćio da će se srbijanska vlada ubuduće suzdržavati od komentara i reagiranja na izjave hrvatskih dužnosnika.

Dio hrvatskih medija objavio je u ponedjeljak kako srbijanski premijer ima namjeru sudjelovati na Croatia summitu 25. i 26. kolovoza.

Vučić je također kazao da će Srbija ispuniti ono što je obećano kada se radi o potpori hrvatskoj zajednici u Srbiji –  da će ulice u Tavankutu biti asfaltirane, te da su u tijeku radovi na rodnoj kući Bana Jelačića u Petrovaradinu kod Novog Sada.

Vučić je rekao da su “u tijeku i razgovori s predstavnicima (glasila hrvatske zajednice u Srbiji) Hrvatske riječi”, kojoj je Vučić obećao financijsku pomoć države Srbije, nakon što je u lipnju  s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović potpisao Deklaraciju o unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske.

Komentiraj