VIDEO: POGLEDAJTE ČILIĆEVO SLAVLJE Marin prekinuo veliku seriju Murrayja

EPA/TANNEN MAURY

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je svoj prvi turnir iz Masters 1000 serije, protiv Andyja Murrayja, olimpijskog pobjednika iz Rija. Prekinuo je tako njegov fantastični niz od 22 uzastopne pobjede.

Čilić je Murrayja ‘uništio’ preciznim servisima, snažnim forhendima i kratkim poenima. Za pobjedu protiv prvog nositelja turnira bilo mu je potrebno samo sat i 34 minute (6:4, 7:5). Petnaesti je to osvojeni turnir Čilića, a prvi pod novim trenerom Jonasom Bjorkmanom.

“Nisam bio previše umoran. Očito, bilo je vrlo teško, na psihološkom polju. Osjećam da sam danas odigrao vrlo dobro. Servis je bio glavni faktor u mojoj igri, pogađao sam servis na vrlo važnim poenima. Andy je u drugom setu počeo igrati puno bolje, ali pokazao sam mentalnu snagu. Velika je to pobjeda, pogotovo protiv njega”, rekao je Čilić.

“Ponosan sam na ovaj tjedan. Kao što vidite, nije završilo onako kako sam htio, ali nisam ni očekivao da ću doći do finala kada sam stigao ovdje. Da sam boje otvorio susret, možda sam mogao bolje. Ali, bilo je teško. Bio je to vrlo pozitivan tjedan, a sada se veselim odmoru”, rekao je Murray.

Komentiraj