Hrvatska je usred nesnosnog toplinskog vala, no za vatrogasce nema predaha. Cijeli se dan bore s požarom koji je jučer buknuo kod Kistanja. Tijekom dana pomagali su im dva kanadera, tri air tractora, pripadnici vojka vojske, javlja HRT (VIDEO).

Na gašenju požara angažirano je 85 vojnika, rekao je za HRT vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić. Stambeni objekti nisu stradali, a nisu ugroženi ni stanovnici. Vatra prodire u kanjon Krke, a na jednom mjestu je uspjela prebaciti rijeku. Taj dio smo sanirali, a vidjet ćemo što će donijeti noć, zavisi od vjetra, nadam se da će se smiriti, dodao je.

Zbog nastale situacije Stožer je predložio županu da se proglasi velika nesreća na području Šibensko-kninske županije i da zatraži pomoć više razine nadležnosti , što je župan Goran Pauk i učinio. Ministar obrane Damir Krstičević pružio je tako pomoć u ljudstvu i tehnici te zahvalio svim gasiteljima i službama koje sudjeluju u akciji, istaknuvši da je najvažnije što nema ljudskih žrtava.

Komentiraj