VIDEO: KEK UOČI HAJDUKA “Pobjeda bi nam značila i nešto više od tri boda”

Nogometaši Rijeke u subotu od 19 sati na svom stadionu dočekuju momčad splitskog Hajduka u sklopu šestog kola Prve HNL. Biti će to 138. jadranski derbi, ujedno prvo na novom stadionu Rijeke Rujevici.

Trener Rijeke rekao je kako svaki jadranski dervi nosi emocije i tenzije. “Igramo na novom stadionu i naša je velika želja, zbog svega ovoga što se događa, da ostvarimo pobjedu koja bi nam jako puno značila. Normalno se pripremamo i sigurno je da će igrači spremni, motivirani i uz puno samopouzdanja i optimizma dočekati utakmicu”, rekao je Kek.

O subotnjem protivniku Hajduku Kek je istaknuo kako su poletni i puni optimizma zbog dobrih rezultata u Europi, te u Rijeku dolaze nakon pobjede nad Lokomotivom. “Doveli su igrače koji su dignuli kvalitetu igre. Znaju odigrati na rezultat što je velika kvaliteta ekipe. Želim im sreću u četvrtak u dvoboju Europske lige jer to bi bilo dobro za sve nas, ali u subotu će se i Rijeku nešto pitati”, rekao je Kek na konferenciji za novinare.

 

  • Cilj njegove momčadi je jasan – pobijediti u utakmici. “Pobjeda bi nam značila i nešto više od tri boda s obzirom na sve što se događalo u klubu u posljednje vrijeme”, rekao je Kek koji na klupi Rijeke u devet utakmica još nije izgubio od Hajduka.

 

Ali, Kek ističe kako to nema veue. “Utakmica će početi od 0:0 i činjenica da nismo izgubili devet utakmica ništa ne znači. Puno se toga promijenilo kad nas, rano smo ispali iz Europe i nismo dobro izgledali. Nedostajalo je i sreće, ali sreću moraš izazvati”, dodao je. “Moramo biti još moćniji i držati se skupa. Igrači su u Maksimiru dobro reagirali. Bod je vrijedan jer sam vidio da je ekipa reagirala i željeli smo do zadnje minute pozitivan rezultat. Mate Maleš je donio potrebnu čvrstinu, iako su i ostali igrači shvatili poruku i to se vidi na treningu. Rezultat će doći kroz radi i odnos. Nedostaje nam tranizcija kada osvojimo loptu”, zaključuje Kek.

Mate Maleš je svjestan da će subotnja utakmica biti teška. “Dolazi jedan dobar Hajduk, respektiramo ga. Mi smo spremni, vjerujemo u sebe i moramo u subotu odigrati dobru utakmicu”, kazao je Maleš.

Komentiraj