HINA/ Miljenko KLEPAC

VIDEO: I dalje gori na Biokovu, vatrogasce na požarište prebacuju helikopterima

Požar na Biokovu, na južnim padinama istočno od vrha Šibenik, kojeg je prije tri dana uzrokovao udar groma, i dalje se razbuktava. Gori manji dio šume takozvanog crnog bora i nisko raslinje te visoke naslage trave i borovih iglica na nepristupačnom terenu na 1400 metara nadmorske visine gdje nema nikakve pristupne ceste, već samo loš pješački put.

Gori manji dio šume takozvanog crnog bora i nisko raslinje te visoke naslage trave i borovih iglica na nepristupačnom terenu na 1400 metara nadmorske visine gdje nema nikakve pristupne ceste, već samo loš pješački put.

Jutros će iz Makarske na Biokovo biti upućeni vatrogasci koji će na požarište biti prebačeni helikopterom, a očekuje se i pomoć zračnih snaga kako bi se obuzdalo širenje vatre, izjavio je u četvrtak ujutro županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina dodajući kako ništa nije ugroženo, a od požara neće biti velike štete.

Na požarište Biokovo upućen je Airtractor AT-802, dok će letačka posada helikopterom Mi-8 MTV prevoziti zemaljske snage i vatrogasnu opremu do ovog požarišta, objavilo je Ministarstvo obrane.

Glavina je rekao kako se požar ne može dalje spuštati prema moru zbog visokih litica već se širi samim vrhom planine, a opožarenu površinu za sada je teško utvrditi.

“Trenutno su aktivni požari na Biokovu iznad Makarske, aktivan je i požar na Tulovim gredama na Velebitu, kod Jablanca… vatrogasne snage rade na svim požarištima. Što se Biokova tiče, dva helikoptera prevest će zemaljske snage, kao i vodu koja im je potrebna za gašenje”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za ‘Novi dan’ N1 televizije.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional