Screenshot/Facebook

VIDEO: Holivudska glumica uhićena na prosvjedu protiv naftovoda

Holivudska glumica Shailene Woodley, najpoznatija po ulozi u trilogiji ‘Različita’ i ‘Krive su zvijezde’, uhićena je tijekom prosvjeda u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Dakoti protiv velikog projekta gradnje naftovoda kroz četiri američke države, prenosi BBC.

Na prosvjedu se okupilo dvjestotinjak ljudi, a Woodley je uhićena na gradilištu dok je prosvjed prenosila uživo putem Facebooka. Policija je priopoćila kako je glumica među 27 uhićenih s optužbama ometanja posjeda i sudjelovanja u nemirima.

“Mirno sam se vraćala prema svom automobilu, kada su me zgrabili za jaknu. Imali su oružje, palice i vezice. Nisu me željeli pustiti”, objasnila je preko videa glumica. Dodala je da je kasnije izdvojena iz gomile. “Ljudi me poznaju, a više od 40 tisuća je gledalo moj live video”, kazala je. Video se brzo proširio društvenim mrežama, a u manje od jednog dana pogledan je više od tri milijuna puta.

Glumica se priključila indijanskom plemenu Standing Rock Sioux kako bi prosvjedovala protiv naftovoda vrijednog 3.7 milijarde dolara. Pleme tvrdi kako bi se on gradio na svetim mjestima, te uništio okoliš.

The riot police are arriving

Posted by Shailene Woodley on Monday, October 10, 2016

Komentiraj