Septica

VIDEO: Gaće na glavu, jer Septica svira u Vintageu

Septica, osebujan vinkovački glazbeni sastav, 24. studenog nastupit će u Vintage Industrial Baru.

“Muči vas proljev? Šteta! Jer time propuštate ekshibicijski koncert energičnih muzičara. Septica. Uz potporu ličkog okarinaškog orkestra i 99 spolno nekorektnih točaka Ludog Fazle. Vintage industrial Bar, 24. ovog, već od 20,99 minuta sati. “Tko ne dođe, požalit će. Tko dođe, požalit će.” Tim riječima članovi Septice najavili su koncert u zagrebačkom Vintageu.

Septicu su sada već i pomalo davne 2003. godine osnovali Milan Lazarević i crtač stripova Dubravko Mataković pod umjetničkim imenima Bumušku Kušlu i Govnar Smrti. Nakon nekoliko demo snimki i brojnih nastupa, Septica je 2006. objavila prvi studijski album “Septica”. Godinu kasnije objavili su i live album “Jebemti mater (uživo iz KSET-a)’’, a tri godine kasnije i album ”Klub usamljenih Srdaca Narednika Pedera”.

Septica je u svom glazbenom izražaju dosta šarena, od death metala do rapa i rocka pa je teško odrediti njihov žanr, a oni su ovako opisali svoju umjetnost: ‘’Promjena spola, izmjena gaća, bajkerijaštvo, gerontodomaćinstvo, ilegalna destilerija i ilegalno tetoviranje samo su neke od tema pod čijom krinkom se suptilno provlače razne ljubavne sudbine naših radnika i težaka, sugrađana, supatnika i bogobojažljivog putnika namjernika. Izvjesna količina erotike daje pjesmama izvjestan erotski naboj i nema inteligentnog stvora koji neće, već od prvih taktova albuma, pod utjecajem snažnih harmonija potražiti sebi blisku osobu ne bi li je privio u čvrsti zagrljaj ili pače nekoga potplatio za sličan čin. Sve kompozicije su brižno odnjegovane i godinama izvođene pred nemilosrdnim uhom javnosti, te tako prošle kritički sud najzadrtijih slušatelja…’’

U svakom slučaju i što god da se desi te noći, ponesite gaće, po mogućnosti bijele boje. Kad uđete u klub, skinite kapu i stavite gaće na vašu glavu.

Komentiraj