VIDEO: Ashley Judd imenovana UN-ovom veleposlanicom dobre volje

facebook.com

Glumica Ashley Judd imenovana je UN-ovom veleposlanicom dobre volje koja će raditi za Fond za stanovništvo te svjetske organizacije, koja se bavi promicanjem univerzalnog pristupa obiteljskom planiranju.

Zadaća fonda je pružanje financijske pomoći za istraživanja i potpora u riješavanju problema vezanih za stanovništvo, potom promicanje svijesti o planiranju obitelji i o zaštiti prava planiranja obitelji.

Judd će preko UN-a nastojati omogućiti ženama pristup zdravstvenim službama koje se bave reproduktivnim zdravljem te ginekološkim službama i educirati o širokom spektru pitanja koja će poboljšati kvalitetu njihova življenja. Osobito će se angažirati na ukazivanju na probleme nasilja prema ženama i obrezivanja, koje se još uvijek obavlja u mnogim afričkim državama.

“Imenovanje UN-ovom veleposlanicom dobre volje za obiteljsko planiranje istinsko mi je zadovoljstvo i čast. Osobito me raduje što ću biti u prilici pomagati mladim djevojkama, rekla je Judd.

Istaknula je važnost pružanja potpore i mogućnosti mladim ženama i djevojkama kroz obrazovanje, kao i značaj borbe protiv prisilnog sklapanja brakova u dobi dok su još djevojčice, što će zahtijevati velike pomake u stavovima.

“Radujem se što ću u ovom poslu u naručju moći držati sasvim malu dječicu i družiti se s njihovim roditeljima”, rekla je glumica.

Komentiraj