Žena koja je bila oteta kao beba iz bolnice u Jacksonvilleu na Floridi 1998. pronađena je, rekle su floridske vlasti u petak, a žena iz Južne Karoline za koju je vjerovala da joj je majka je uhićena zbog otmice.

Kamiyah Mobley, sada 18-godišnjakinja, pronađena je u Walterborou u Južnoj Karolini, prema uredu šerifa Jacksonvillea, koji je njezin identitet potvrdio preko DNK testa.

Ona je izgleda dobrog zdravlja i “normalna 18-godišnja žena”, rekao je šerif Jacksonvillea Mike Williams na konferenciji za novinare.

“Ova mlada žena je oteta kao novorođenče i trebat će joj vremena i pomoći da sve ovo prihvati”, rekao je Williams.

Biološka obitelj mlade žene je bila oduševljena kada je čula vijest. Žrtva će odlučiti o budućim kontaktima, rekao je.

Vlasti su pronašle Mobley preko informacija iz Nacionalnog centra za nestalu i iskorištavanu djecu. Živjela je pod drugim imenom koje je joj je dano u lažnim dokumentima, rekao je šerif.

Beba je bila stara samo  nekoliko sati kada ju je žena obučena kao medicinska sestra otela iz majčine sobe, prema izvješću o tom slučaju iz 1998.

Vlasti su uhitile Gloriju Williams (51) u Južnoj Karolini pod optužbom za otmicu i ometanje skrbništva, rekao je šerif, i bit će izručena Floridi. Prijeti joj kazna doživotnog zatvora.

Komentiraj