U unutrašnjosti će u subotu u početku dana biti magle i niskih oblaka, a zatim se očekuju i sunčana razdoblja. Na Jadranu i u gorju pretežno sunčano, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od -6 do -1, a na Jadranu od 5 do 12 °C.

Meteoalarm je za subotu izdao narančasta upozorenja zbog vrlo niskih jutarnjih i večernjih temperatura za područja Osijeka, Zagreba, Karlovca, Knina i Gospića. Žuta upozorenja zbog niskih temperatura na snazi su za područja Rijeke i Splita, a zbog guste magle za područja Gospića, Osijeka, Zagreba i Karlovca.

Magla i niski oblaci u unutrašnjosti sutra se mogu zadržati i veći dio dana. Biti će uglavnom suho, na Jadranu i višem gorju pretežno sunčano.

Vjetar slab, na Jadranu slaba i umjerena bura i istočnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od -18 do -10 °C, ponegdje i niža, a u gorju malo viša. Na Jadranu od -3 do 3, na otocima i jugu malo viša. Najviša dnevna uglavnom od -8 do -2, a na Jadranu od 7 do 13 °C.

Komentiraj