Tulum u Kerumovoj konobi: Svi prijavljeni zbog nenošenja maski, a Kerum i Mornar i zbog organiziranja druženja

Splitska policija izvijestila kako je završila istraživanje druženja sudaca u konobi Pršut Željka Keruma u Kaštelima. O tom je slučaju Nacional prvi pisao početkom prošloga tjedna, a potom se priča o Kerumovu derneku i snimka druženja proširila medijskim prostorom što je, pak, izazvalo  brojne reakcije.

Suci Suda u Splitu na privatnoj zabavi Željka Keruma

Policija je utvrdila da postoji sumnja da sudionici druženja nisu nosili zaštitne maske, čime su ostvarili obilježje prekršaja iz članka 47. stavak 2 točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti radi čega će 11 osoba biti prekršajno sankcionirano sukladno Prekršajnom zakonu.

Posebno su prijavljeni Ivica Mornar i Željko Kerum. Mornara se tereti da je organizirao privatno okupljanje čime je počinio prekršaj članka 47. stavka 2. točka 11. te će za to biti i sankcioniran.

Željko Kerum sumnjiči se da nije poštovao Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a bit će prekršajno sankcioniran kao odgovorna osoba u pravnoj osobi i pravna osoba u sklopu koje posluje ugostiteljski objekt.

Državni inspektorat dobit će izvješće, a obavijest će biti upućena i Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Okupljanje kontra pravila

Druženje u konobi organizirano je 23. siječnja i na njemu je bilo pet sudaca Upravnog, Županijskog i Općinskog suda u Splitu. Zvao ih je bivši nogometaš Ivica Mornar koji je slavio rođendan. Ubrzo je u javnost dospjela snimka veselog Keruma koji pleše i pjeva ‘Morskog vuka’ u kuharskoj odori.

Na snimci su u prvom planu snimljeni Mornar i sudac Županijskog suda Miho Mratović, a vidi se i dobro raspoloženi Tomislav Borozan, direktor Javne ustanove Športski objekti.

Suci su kazali da nisu znali da će u konobi biti i Kerum, već su se odazvali na poziv Ivice Mornara.

Snimka je navodno izazvala i krizu unutar HGS-a jer je Kerum istraživao tko je snimio i pustio snimku u javnost. Na kraju je krivnja pala na najbliže suradnike Davora Grčića Gagu, Damira Karamana i Ivicu Livaju.

 

Komentiraj