Trend cijepljenja preko reda i izlike kad se otkrije: Šef HGK Burilović kaže da je to učinio jer je javna osoba i ratni invalid

Luka Burilović, predsjednik HGK, ovih je dana u središtu pozornosti.

Otkrilo se da je HGK Buriloviću dao luksuzni autmobil marke BMW, za VIP goste, strane poduzetnike i slično. Burilović je, pod pritiskom pitanja, potvrdio da ga i on koristi.

Potom je u četvrtak u javnost dospjela informacija da se šef HGK cijepio preko reda, iako su iz HGK dan ranije tvrdili da to nije istina. Ali, sam Burilović je na N1 Televiziji priznao da se cijepio.

Nakon toga je u javnost dao izjave da to nije cijepljenje preko reda, nego da su naprosto okolnosti bile takve, da su javne osobe svojim primjerom trebale potaknuti i druge da prihvate cijepljenje.

“Uzmite kontekst 13.1. kada se pozivalo, kada se puno javnih osoba pozivalo da svojim primjerom daju, ja koji spadam u rizičnu skupinu sam to učinio jer sam htio zaštiti između ostalog i svoje zdravlje. Ali kažem, to je bio kontekst 13.1., danas je nešto drugo. Svakako da nikad ne bih učinio ništa preko reda, niti to činim, pa to ne bi učinio ni danas”, rekao je Burilović novinarima.

Čak 1690 dana u rovu

U petak se, vezano za cijepljenje, Burilović pozvao na status ratnog vojnog invalida.

“Ja sam hrvatski ratni vojni invalid. U ratu sam proveo 1690 dana u rovu. Između ostalog, dobio sam TBC, tešku bronhijalnu bolest. Imam respiratorne probleme, blagu astmu i sve ostalo”, rekao je Burilović.

Novinari su odmah izračunali da je 1690 dana više od četiri godine, što bi, pak, značilo da je predsjednik Hrvatske gospodarske komore od prvog do posljednjeg dana rata bio na vojnim položajima, u rovu.

Ratni invalidi negodovali

Izjava šefa HGK Burilovića naljutila je Udrugu hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a. Odmah su reagirali.

“Pokušaj opravdanja predsjednika HGK Luke Burilovića, gdje se poziva na svoj status ratnog invalida, smatramo izrazito neprimjerenim i potencijalno obmanjujućim.

Takvo opravdanje otvara mogućnost za stvaranje lažne slike o tome da hrvatski branitelji imaju prednost za cijepljenje u odnosu na druge građane, kronične bolesnike i invalide.

Mnogi ratni invalidi boluju i od mnogih drugih kroničnih oboljenja, što ih svrstava u rizičnu skupinu, ali još uvijek strpljivo čekaju svoj red za cijepljenje, jednako kao i ostali građani”, poručili su u špetakbranitelji liječeni od PTSP-a.

 

Hrvatski branitelji liječeni od PTSP-a: “Burilović stvara lažnu sliku. Ratni vojni invalidi nemaju prednost pri cijepljenju”

Komentiraj