Hrvatski branitelji liječeni od PTSP-a: “Burilović stvara lažnu sliku. Ratni vojni invalidi nemaju prednost pri cijepljenju”

Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a daje podršku psihijatru Hermanu Vukušiću i slaže se s njegovom objavom na društvenim mrežama. Psihijatar Vukušić, naime, napisao je da se trenutno nalazi u bolničkoj postelji, da on “nije običan korona pacijent jer ima višegodišnju kroničnu leukemiju (…) i da kao takav spada u rizičnu skupinu”.

“Ovo pišem u svjetlu ljigavih postupaka predsjednika HGK Luke Burilovića i rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa i njegove bolje polovice koji su se cijepili preko reda. Od njihovih postupaka ljigavija su samo njihova objašnjenja. Boras veli da se, eto, slučajno zatekao na Stomatološkom fakultetu kada se osoblje cijepilo, ostalo je par doza, pa “da se ne baci”.

Burilović se još usudio u svojem opravdanju pozvati na status hrvatskog ratnog vojnog invalida?”, piše Vukušić.

Stariji građani u kućnom zatvoru

“Dragi moj predsjedniče HGK, s obzirom na to da ste javno iznijeli svoje dijagnoze, dopustite mi da Vam kao osoba koja se 30 godina bavi zdravljem hrvatskih branitelja kažem kako trenutno ima na tisuće HRVI-ja koji su prioritetniji za cijepljenje od Vas!

Sve ovo se dešava u trenutku dok državi prijeti opasna potcijepljenost zbog upitnih isporuka dogovorenih doza i kontroverzi oko nekih naručenih cjepiva, a masa starijih građana, uključujući i moje roditelje, živi u kućnom zatvoru već godinu dana“, stoji u Vukušićevoj objavi na Facebooku.

“Ratni vojni invalidi nemaju prednost”

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a kaže da podržava stav psihijatra Vukušića i objavu na društvenoj mreži u kojoj je istaknuo neprimjerenost postupaka osoba iz javnog života koji su se, koristeći svoj status, cijepili preko reda.

“Želimo istaknuti da pokušaj opravdanja predsjednika HGK Luke Burilovića, gdje se poziva na svoj status ratnog vojnog invalida, smatramo izrazito neprimjerenim i potencijalno obmanjujućim.

Takvo opravdanje otvara mogućnost za stvaranje lažne slike o tome da hrvatski branitelji imaju prednost za cijepljenje u odnosu na druge građane, kronične bolesnike i invalide.

Važno je istaknuti da mnogi ratni invalidi boluju i od mnogih drugih kroničnih oboljenja što ih svrstava u rizičnu skupinu, ali unatoč tome još uvijek strpljivo čekaju svoj red za cijepljenje, jednako kao i ostali građani”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Tihomir Trešćec, predsjednik Udruge.

 

 

Herman Vukušić: “Postupci Borasa i Burilovića su ljigavi. Njihova objašnjenja još su ljigavija”

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]