Vozač koji je jučer malo prije 23 sata s 1,92 promila alkohola u krvi automobilom usmrtio ženu na Maksimirskoj ulici kraj Kvaternikovog trga je 26-godišnji Nikola Kovačević iz Sesveta, piše portal Index.

On se sinoć Audijem A3 prvo zabio u tramvaj pa odbio od istoga i udario u semafor i nastavio voziti po nogostupu. Nakon toga se na nogostupu zabio u grupu pješaka. Policija je objavila kako je u krvi imao 1,92 promila alkohola te vozio velikom brzinom.

61-godišnja pješakinja je smrtno stradala, dok je 67-godišnjak teško ozlijeđen i vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u KBC Zagreb. Lakše su ozlijeđene dvije pješakinje (66-godišnjakinja i maloljetnica)”, objavili su iz zagrebačke policije, prenosi Index.

Po priči svjedoka nesreće, vozač je nakon nesreće izašao iz autombila te pokušao pobjeći s mjesta nesreće, ali su ga u tome spriječila dvojica mladića. Oni su ga zadržali do dolaska policije. Noć je proveo u policijskoj postaji na triježnjenju.

Jedna svjedokinja ispričala je kako je prizor u trenutku nesreće bio strašan.

“Bilo je strašno. Kako je lupao, tako su ljudi padali. Pokupio je ženskicu na biciklu tu kod zgrade, samo je pala dolje, kod zgrade, odmah do kante za smeće i još jednu osobu kod banke, što mislim da je odmah ostala mrtva”, ispričala je svjedokinja za NovuTV.

Također se neslužbeno doznaje kako je 26-godišnjak zbog prometnih prekršaja od ranije poznat policiji.

Komentiraj