Screenshot/Facebook

THOMPSON “Od 1995. godine nisam uzeo honorar za Dan pobjede”

Pjevač marko Perković Thompson ove će godine za Dan pobjede održati koncert u Slunju. U razgovoru za N1 Thompson je rekao da honorar za taj koncert neće primiti, te dodao da nije uzeo honorar niti jednom od 1995. godine.

“Tako će biti sve dok ću moći nastupati na Danu pobjede. Držao sam da bi takva gesta trebala biti moja stvar, ali pošto sam prozvan od nekih medija moram istaknuti da je to moj dar. A pridružio mi se i moj kum Mate Bulić”, objasnio je Thompson.

Dodao je da ga iz Knina ove godine nitko službeno nije zvao. “Dan pobjede bi po meni trebalo slaviti svugdje. To je poruka koju smo mi iz Čavoglava slali godinama. Knin je najveća simbolika i to treba ostati. Ali ne bi se smjela stvarati atmosfera da ako nismo u Kninu ili Čavoglavama da nismo slavili Dan pobjede”, poručio je.

Na pitanje je li pretjerano razbacivanje novcima sufinanciranje Ministarstva branitelja koncerata i u Kninu i u Slunju, Thompson kaže kako je Dan pobjede jedan od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti. “Ove godine imamo više mjesta gdje će se slaviti Dan pobjede – Imotski, Škabrnja… I to je dobro, to smo mi cijelo vrijeme najavljivali. Ne mogu, niti želim, niti me zanima koliko će ta mjesta izdvojiti”, kazao je.

Pjevač je prošle godine zbog uzvika ‘Za dom spremni’ dobio prekršajnu prijavu, a objašnjava kako je pjesma ‘Čavoglave’ nastala u Domovinskom ratu. “Pjevam pjesmu koja je bila simbol Domovinskog rata i danas njeguje sjećanje na Domovinski rat i ne vidim da sam išta prekršio. Vidjet ćemo što će sud na kraju odlučiti. Ja sam Čavoglave pjevao i prije dana Domovinske zahvalnosti u Kninu i poslije. I nisam nikad dobio prekršajnu prijavu. Zašto baš na taj dan u Kninu jesam…”, ističe.

Komentiraj