Thomas de Maiziere: Njemačku će ove godine napustiti 100.000 migranata

Autor:

epa05248130 A refugee looks through a wirefence during a protest demanding the opening of the borders at the border line between Greece and FYROM at the refugee camp of Idomeni, Greece, 07 April 2016. Migrants who refuse to apply for asylum are to be deported to Turkey, in accordance with a tit-for-tat agreement between the European Union (EU) and Turkey on the refugee and migration crisis.  EPA/KOSTAS TSIRONIS

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere rekao je u srijedu da je broj migranata koji napuštaju Njemačku u porastu, te da se ove godine očekuje oko 100.000 deportacija ili dobrovoljnih odlazaka.

Spor napredak u napuštanju zemlje onih migranata koji nisu dobili azil izazvao je žestoku raspravu unutar vladajuće koalicije kancelarke Angele Merkel.

Krajem ožujka u Njemačkoj je ostalo ukupno 219.000 odbijenih tražitelja azila, objavio je list Bild u srijedu, navodeći izvješće ministarstva unutarnjih poslova.

U izvješću stoji da su “nedostatak političke volje da se provode zakoni o azilu”, “nedostatak  osoblja u migracijskim agencijama” i “nedostatak suradnje onih koji moraju napustiti zemlju” odgovorni za spori tempo povratka.

U izvješću se također kaže da dugačak proces deportacije daje vremena “onima koji moraju napustiti zemlju da tajno u njoj ostanu”.

Kai Wegner, zastupnik iz Kršćanskih demokrata (CDU) Angele Merkel rekao je u srijedu da bi deportacije trebale biti ubrzane centralizacijom postupka. On je optužio neke regionalne vlade da nisu uspjele provesti plan o odlasku migranata iz zemlje.

Njemačka politika otvorenih ruku prema izbjeglicama rezultirala je dolaskom 1, 1 milijun migranata 2015. godine.

Dolazak je usporen početkom ove godine kada je zatvorena balkanska ruta.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)