Poznati međunarodni portal ‘The Telegraph’, koji se obraća milijunskom čitateljstvu, prepoznao je Grad Pulu kao jednu od 20 najboljih svjetskih destinacija koje bi trebalo posjetiti u 2017. godini. Nakon što je protekle godine ostvarila najbolju turističku sezonu u povijesti, Pula se još jednom našla na naslovnicima svjetskih portala u društvu proslavljenih destinacija poput Hadrijanova zida u Velikoj Britaniji, otočja Bermuda i američkog San Francisca.

pula-1

“Iznimno mi je drago što naša Pula zauzima visoko mjesto među najpoželjnijim svjetskim turističkim destinacijama. Već smo se naučili na velike uspjehe pulskog i istarskog turizma, no važno je istaknuti kako turizam ne dolazi sam od sebe. On je rezultat upornog rada i vještog planiranja svih turističkih djelatnika, što naposljetku i rezultira sve većim brojem posjetitelja u našem gradu”, rekao je gradonačelnik grada Pule Boris Miletić.

Britanski The Telegraphu u članku navodi sve posebitosti 3 000 godina starog grada koji diše rimskom i habsburškom poviješću te se promovira kao idealno mjesto za ljubitelje stjenovitih obala i ronjenja. Posebnu su pozornost dobili i pulski Svjetleći divovi koji stvaraju novu prelijepu noćnu vizuru grada, a osim toga, čitatelje se upućuje i na bogatu gastronomsko i vinsku ponudu cijele Istre.

pula-2

Britanski portal, također, svojim čitateljima preporučuje i način na koji je najlakše posjetiti najveći istarski grad, pa tako napominje kako će British Airways započeti svoje letove između londonske zračne luke Heathrow i Pule u srpnju ove godine.

Pulski turizam je protekle godine srušio sve dosadašnje rekorde. U zračnom je prometu po prvi puta u povijesti premašena brojka od 400 000 putnika, a svjedočimo i velikom povećanju noćenja od čak 11 posto. Također, ovdje je potrebno istaknuti i sveukupno 16 posto više dolazaka gostiju iz Europe i cijelog svijeta koji su prepoznali raznolikost turističke ponude Pule, grada s više od 1 000 manifestacija godišnje…

Komentiraj