Goran Jakus/PIXSELL

Svjetska premijera Ogrestinog filma 14. veljače u Berlinu

Novi film hrvatskog redatelja Zrinka Ogreste “S one strane” svjetsku će premijeru imati u nedjelju, 14. veljače, na 66. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu u čiji je službeni program uvršten.

Ogrestin film sudjeluje u programu “Panorama”, koji je tradicionalno usmjeren na filmove s jakim autorskim vizijama.

U okviru tog programa prikazat će se 18 cjelovečernjih igranih filmova, a u konkurenciji su i ugledni svjetski redatelji poput Waynea Wanga ili Daniela Burmana, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Glavni glumci Ogrestina filma Ksenija Marinković i Lazar Ristovski moći će se odmjeriti sa svjetski poznatim imenima kao što su Julianne Moore, Ethan Hawke, Takeshi Kitano ili Michael Pena, napominju iz HAVC-a.

 

  • Scenarij za “S one strane” napisali su Ogresta i Mate Matišić. Riječ je o psihološkoj drami u čijem je središtu patronažna sestra koja se se s djecom 20 godina ranije preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote.

 

Ipak prošlost ih sustiže i nakon neočekivanog poziva, na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti.

Uz filmu glume još Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.

Direktor fotografije je Branko Linta, montažer Tomislav Pavlic, ravnateljica filma Maja Vukić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Slavica Šnur, a za zvuk su bili odgovorni Mladen Pervan i Martin Semenčić.

Producent je Ivan Maloča, a produkciju potpisuje zagrebački Interfilm u koprodukciji sa Zillion filmom iz Beograda i Hrvatskom radiotelevizijom.

Film su sufinancirali HAVC i Filmski centar Srbije, a hrvatska se premijera očekuje u ožujku ove godine.

Komentiraj