Digitalno doba 2

SVIJETSKI DAN TELEVIZIJE ‘Digitalno doba 2’ održava se od 21. do 23. studenog u MSU

U organizaciji Udruge NETCRO od 21. do 23. studenog, povodom Svjetskog dana televizije, u Muzeju suvremene umjetnosti u Gradu Zagrebu održat će se kongres i sajam Digitalno doba 2.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 21. studenog Svjetskim danom televizije kako bi istaknula važnost i vrijednosti mira i sigurnosti. Televizijska se tehnologija u posljednjih desetak godina potpuno promijenila, a početkom 21. stoljeća uveden je digitalni prijenos programa, gledateljima su ponuđene usluge o kakvima dotad nisu mogli ni sanjati…

Tako će na kongresu Digitalno doba 2 o najnovijim dostignućima i trendovima ove najbrže rastuće industrije govoriti eminentni stručnjaci iz Republike Hrvatske i inozemstva. Sudionici panela ujedno su i predstavnici televizija (HRT, CMC TV, TV Nova Pula), IT sektora i telekomunikacija, kao i predstavnici regulatornih institucija HAKOM, ZAMP, AEM, AKOS i drugih.

Dok je za stručnu javnost pripremljen kongres, za sve fanove Digitalnog doba u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti održat će se sajam na kojem će svoje proizvode prezentirati neki od vodećih proizvođača televizijskih prijemnika i projektora, priređivači tv sadržaja i televizijske kuće, brojni provideri te proizvođači antenske i kablovske opreme.

Novitete u svojoj ponudi te niz premijerno prezentiranih usluga i mogućnosti posjetiteljima će pokazati SES Astra, HTRi, Samsung, LG Electronics, Evo TV i mnogi drugi. Grad Zagreb staje uz bok eminentnim sajmovima digitalne industrije i svim zaljubljenicima u naprednu tehnologiju donosi top svjetske novitete.

Na svim štandovima izlagača će biti priključak za satelitski prijem UHD programa (4K) kako bi se omogućila prezentacija vrhunske slike na televizorima i projektorima.

andrija-joviceviczeljko-golob
Andrija Jovičević i Željko Golob

Komentiraj