Pod predsjedanjem predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović, u Splitu je u subotu održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj je predsjednik Vlade Tihomir Orešković izvijestio o temama i rezultatima neformalnog sastanka šefova država i vlada 27 članica EU održanog u petak u Bratislavi.

Razgovaralo se i o aktualnim podacima o stanju migracija s ciljem planiranja daljnjeg usuglašenog postupanja nadležnih državnih institucija.

Obavljena je analiza i potvrđena predanost Republike Hrvatske ispunjavanju obveza koje proizlaze iz zaključaka summita NATO-a održanog početkom srpnja u Varšavi te ostalih savezničkih odluka, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice RH i Vlade RH.

Komentiraj

FOTO:Miranda Cikotic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.