Na splitskoj lokaciji Kila 1, gdje se grade stanovi iz programa poticajne stanogradnje (POS) umjesto prvobitno planiranog dječijeg vrtića gradit će se Dom zdravlja i prostorije za gradski kotar Mejaši, a ugovor o tomu u utorak su poptisali gradonačelnik Ivo Baldasar i direktor Agencije za promet i posredovanje nekretninama (APN) Goran Bradić u nazočnosti ministra graditeljstva i prostornog uređenja  Lovre Kuščevića.

“Zbog prevelike cijene Gradu Splitu nije bilo prihvatljivo graditi vrtić na lokalitetu Kila 1 te je danas poptisan ugovor da se umjesto vrtića na tom mjestu izgradi Dom zdravlja s tri ambulante i ljekarnom te službene protorije za gradski kotar Mejaši, a ukupna vrijednost tog projekta je šest miljuna kuna i zajednički će ga financirati Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i APN,” rekao je Kuščević.
Po njegovim riječima današnjim se ugovorom spašava projekt POS-ovih stanova na lokalitetu Kila 1 jer je prijetila opasnost zaustavljanja cijelog POS-ov projekta u tom splitskom naselju.
Direktor APN-a Goran Bradić je izvjestio kako su do sada u Splitu izgrađena 793 stana iz projekta POS-a, u što je Rpublika Hrvatka investirala 513 miljuna kuna, a za još 162 stana na lokalitetu Kila 1 investicija će iznositi 117 miljuna kuna.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.