Zbog snijega i snježnih nanosa potpuno je obustavljeno prometovanje na nekoliko dionica cesta u jugozapadnoj Bosni i Hercegovini, a snažna bura otežava cestovni promet, priopćeno je u petak iz Auto moto saveza (AMS) u BiH sa sjedištem u Mostaru.

Promet je obustavljen na dionicama cesta Glamoč – Mlinište i Rakitno – Blidinje, dok je na području Hercegbosanske županije zabrana prometa za vozila preko 7.5 tona.

Prema navodima iz AMS-a upozoravaju se vozači na snažne bočne udare vjetra na području Hercegovine i jugozapadne Bosne koji uz snijeg dodatno otežavaju prometovanje.

Na planinskim prijevojima između Konjica i Sarajeva, Donjeg Vakufa i Travnika (Komar) te Rame i Uskoplja (Makljen) policija iz prometa isključuje teretna vozila koja nemaju lance.

Zbog niskih temperatura česta je i pojava poledice na kolniku.

Vozačima se preporuča da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Komentiraj

PREKO Ivo Cagalj/PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakKamil Stoch pobjednik ‘Novogodišnje turneje’
Sljedeći članakPreminuo indijski glumac Om Puri
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.