SMOLIĆ: ‘Nije mi žao što sam suspendiran, stid me pripadati skupini na čelu koje je Beljak’

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zoran Smolić, predsjednik HSS-a Šibensko-kninske županije, potvrdio je za Sibenik.in da se nalazi među deset članova stranke protiv kojih je nakon suspenzije sada u tijeku i postupak zbacivanja iz stranke jer predsjedništvo nije prihvatilo njihove žalbe.

‘Da ću biti izbačen iz stranke saznao sam danas preko medija. To se u normalnim strankama i sredinama ne događa sigurno, ovo više liči na ponašanje uličara. Žalio se nisam jer mi je svejedno. Znam da nitko ne bi ni pročitao što piše u žalbi. Slažem se s Marijanom Petir da je ovo kazneno djelo jer je sve napravljeno na temelju statuta koji nigdje nije verificiran’, kazao je Smolić za Sibenik.in.

Također je rekao kako je siguran da će biti izbačen iz stranke, no zbog toga mu nije nimalo žao.

‘To više nije HSS za koji smo se mi zalagali. Takav HSS više uopće ne postoji. Budući da sam siguran da ovakav postupak nije zakonit mi smo već pokrenuli postupak za utvrđivanje zakonitosti. Nije mi žao što sam suspendiran, za mene je to najbolji scenarij jer me stid pripadati skupini na čelu koje je Krešo Beljak. Nadam se da će oni koji vjeruju u HSS barem razmisliti, ako se već ne žele pobuniti te da će se u budućnosti nešto promijeniti’, kazao je Smolić.

Postupak zbog političke odgovornosti također je pokrenut i protiv Marijane Petir, Darka Korena, Dinka Pirka, Dražena Tonkovca, Klementine Karanović, Zvonimira Bratića, Damira Lukača, Momira Karina i Tomislava Katanovića.

Podsjetimo kako je Krešo Beljak nakon izbora 11. rujna suspendirao 100 članova HSS-a, uključujući i Marijanu Petir, zbog, kako je rekao, ‘otvorene opstrukcije’ stranke u predizbornoj kampanji i nakon izbora. O ostalih 90 suspenzija odlučit će slijedećih dana, a o izbacivanju 10 potvrđenih odlučivat će tročlana komisija, dok rok za odluku nije utvrđen.

Komentiraj