Smiljan Reljić: Hapšenje hrvatskog agenta je Vučićeva “senzacija”

: Patrik Macek/PIXSELL

Potvrda Višeg javnog tužiteljstva u Srbiji o tome kako je Bezbednosno informativna agencija (BIA) jučer uhitila hrvatskog obavještajca u Beogradu podigla je jučer u regiji dosta medijske prašine.

 

Ratni ravnatelj SZUP-a Smiljan Reljić za HRT je kazao kako se radi o slučaju stvorenom u dnevnoplitičke svrhe.

“Radi se o slučaju stvorenom u dnevnoplitičke svrhe, nakon što je Srbija ‘dobila po prstima’ od predsjednika EK Jeana Claudea Juncera. Naša obavještajna zajednica trenutno nema interesa baviti se svojim suradnicima u Srbiji, obzirom da je donesen Zakon o oprostu koji se najvjerojatnije odnosi i na uhićenog čovjeka”, izjavio je Reljić.

“Očito je kako Aleksandar Vučić ne podnosi ništa što se nalazi s ove strane Dunava i na sve načine pokušava prikazati Hrvate kao ishodište svih svojih problema”, naglasio je, dodajući kako između sigurnosnih zajednica Hrvatske i Srbije mora postojati i najvjerojatnije postoji kanal komunikacije.

“Ovakvi su se problemi trebali rješavati diplomatskim putem. Način na koji je to objavljeno je dokaz namjere da se ovo prezentira kao senzacija i da se nas prikaže kao loše momke”, tvrdi Reljić, koji vjeruje da će se ovaj slučaj nastaviti rješavati diplomatskim kanalima.

Komentiraj