Getty Images

“SMART CITY”: Duga Resa ima najbrži bežični internet u Europi, 1000 puta brži od ostatka države

DUGA RESA je postala “Smart City” s najbržim bežičnim internetom u Europi, javlja RTL televizija. Gradić pokraj Karlovca može se tako pohvaliti brzinama do jednog gigabita u sekundi odnosno bežićnim internetom 1000 puta bržim nego u ostatku države. Grad u Dugu Resu time želi privući poduzetnike, a u rekordno brzom skidanju sadržaja s interneta moći će uživati i građani.

Grad prvenstveno time želi privući nove mlade tvrtke da dođu u njihovu zonu.

“Dizajnerske firme razvojne firme – njima definitivno je ovo autoput znanja. Već sad imamo najavu jedne firme iz Zagreba koja se ovdje hoće prebaciti tu će se novi ljudi zaposliti”, rekao je Tomislav Boljar, zamjenik gradonačelnika Duge Rese.

Pamučna industrija čiji prostorima zjape prazni spremna je ustupiti 40 tisuća kvadrata mladim start up tvrtkama uz brzi internet. A dok biznis ne procvate građani mogu skidati sadržaj brzinama svjetlosti.

Kako je ondje interenet 1000 puta brži nego u ostataku Hrvatske, to znači da film najzahtjevnije rezolucije možete skinuti za svega par sekundi.

Predstavnci tvrtke koja je omogućila ovako brzi interenet kažu da to je Duga Resa samo početak.

“Na svakoj točki u Hrvatskoj sada je moguće izvršiti konkeciju za superiornim brzinama. Uključujući otoke i druge najzahtjevnije točke. To vam je kao prelazak iz kamenog u brončano doba”, Vedran Banaj iz Future Vision.

Komentiraj