Borna Filic/PIXSELL

SLIJEDE NOVI RADOVI: HEP-Toplinarstvo 20. svibnja završava ogrjevnu sezonu

HEP-Toplinarstvo će 20. svibnja završiti ogrjevnu sezonu 2015./2016. za približno 125.000 krajnjih kupaca u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku, izvijestili su u utorak iz te tvrtke i najavili kako će u razdoblju izvan ogrjevne sezone provesti radove na toplinskim sustavima.

“Sezona grijanja 2015./2016. protekla je uspješno, a isporuka toplinske energije krajnjim kupcima odvijala se kontinurano, bez većih prekida”, ističe direktor HEP-Toplinarstva Ivica Martinek u priopćenju.

Najavio je kako će HEP-Toplinarstvo tijekom ljeta provesti radove revitalizacije i izgradnje dijela vrelovodne, toplovodne i parovodne trase.

Iz HEP-Toplinarstva pritom ističu kako će, s ciljem povećanja sigurnosti i kvalitete isporuke toplinske energije, u razdoblju izvan ogrjevne sezone provesti revitalizaciju približno 11 kilometara postojeće vrelovodne i toplovodne trase te izgradnju sedam kilometara nove trase.

“Radovi će uzrokovati kratke prekide isporuke potrošne tople vode o čemu će krajnji kupci biti pravovremeno obaviješteni”, kaže Martinek.

Kupce je pozvao da sve planirane radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima završe do početka rujna, kada sustav mora biti spreman za početak nove ogrjevne sezone.

Prije izvođenja radova na unutarnjim instalacijama grijanja potrebno je isprazniti pogonsku vodu iz sustava, što obavljaju isključivo radnici HEP-Toplinarstva, navode iz te tvrtke.

Kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje sustava, HEP-Toplinarstvo savjetuje suvlasnicima zgrada da u suradnji s predstavnikom suvlasnika i upraviteljem zgrade dogovore zajednički termin izvođenja radova.

Obavijest o terminu pražnjenja i ponovnog punjenja sustava grijanja bit će istaknuta na ulaznim vratima ili oglasnim pločama zgrada. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije.

Iz HEP-Toplinarstva ističu i kako će ogrjevna sezona 2016./2017. započeti u skladu s vremenskom uvjetima, najranije 15. rujna 2016. godine.

Komentiraj