– Sirijska vojska je priopćila da je zauzela strateško područje Alepa u utorak, što je dosad najveći uspjeh vladinih snaga i njezinih saveznika u tom podijeljenom gradu posljednjih mjeseci, ali pobunjenici kažu da borba nije gotova.

Strateško područje nalazi se na jugozapadnom rubu Alepa, uzduž vladinog koridora koji vodi u dijelove grada koje kontrolira.

Sirijski opservatorij za ljudska prava priopćio je da su vladine snage sa svojim saveznicima preuzele punu kontrolu nad tim područjem te da se radi o najvećem uspjehu vlade u Alepu od rujna.

Jedan sirijski vojni izvor navodi da vojska i savezničke snage imaju potpunu kontrolu nad tim područjem i okolnim brežuljcima. Oni su još od ljeta pokušavali izbaciti pobunjenike s tog područja.

Međutim, dvije pobunjeničke skupine kažu da borbe i dalje traju te da još ništa nije gotovo.

Komentiraj

FOTO:Fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.