Sindikati najavili da će sabotirati predsjedanje Unijom, objavili gdje će se štrajkati u srijedu

U utorak će štrajkati u Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, a srijedu će u štrajku biti škole u Sisačko-moslavačkoj županiji, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj, mnajavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare prosvjetnih sindikata.

Branimir Mihalinec najavio je kako će prosvjetari prosvjedovati svakog dana predsjedanja Hrvatske EU-om i svakog dana Kongresa EPP-a, ako se do tad ne riješe njihovi problemi.

“Prošli tjedan se govorilo kako će danas biti sastanak s predstavnicima Vlade, ali mi nismo dobili nikakav poziv do danas. Navodno vi znate da će sutra biti sastanak, mi ne znamo. Tako funkcionira naš dijalog”, rekao je Mihalinec i dodao: “Ako sutra bude taj sastanak, vjerojatno će biti neka ponuda Vlade i mi ćemo tu ponudu dati na referendum našim članovima. Neovisno o vremenskim uvjetima, u srijedu i četvrtak će biti naše aktivnosti na Trgu sv Marka. Dobit ćete obavijest kada i u koje vrijeme”

Poručio je kako na sastanke o osnovici plaće ne idu dok ne riješe problem, te naglasio da na tim sastancima ima kolega koji pregovaraju i zagovaraju njihove interese.

Novinarima se obratila i Sanja Šprem. “Rezultati današnjeg štrajka su iznad 95 posto. Naravno da se želi obezvrijediti taj visok postotak, no nemojte se obeshrabriti, jedna lasta na čini proljeće. Nemate mogućnost i prava odustati, odnos prema obrazovanju se mora promijeniti. Nemamo moralno pravo odustati”, rekla je Šprem.

Mihalinec je potom kazao kako glasnogovornik u Inspektoratu ima veći koeficijent od učitelja. ” Učitelj vrijedi manje nego neki glasnogovornik u Inspektoratu! To nas je izludilo”, kazao je i najavio sabotažu hrvatskog predsjedanja Europskom unijom ako se do tada ne postigne dogovor.

“Bit će svakodnevno prosvjed tijekom predsjedanja Hrvatske EU-om, to će biti lajtmotiv, to su poruke koje će dobivati EU. Bit će svakodnevno prosvjedi ispred Nacionalne sveučilište biblioteke, tamo će biti sjedište hrvatskog predsjedanja”, zaključio je Mihalinec.

Komentiraj