Predsjednik Živog zida Ivan vilibor Sinčić u četvrtak je u Saoru komentirao novu krizu vlasti. Naglasio je kako Živi zid neće sudjelovati u preslagivanjima, niti s HDZ-om niti s SDP-om.

“Mi imamo odgovrnost prema svojim biračima, držat ćemo se svojih stavova prije izbora. Ostajemo u oporbi i bit ćemo konstruktivna oporba”, rekao je Sinčić naglašavajući kako Živi zid, u slučaju novih parlamentarnih izbora, na njih izlazi nikad jači i spremniji.

Poručio je kako ih nitko nije kontaktirao zbog preslagivanja i dodao kako bi takvo nešto bilo ‘suludo’. “Poznat je stav da je Živi zid nepotkupljiv i da nismo oni koji se prodaju za sitniš”, rekao je Sinčić, prenosi N1.

Naglasio je kako su odgovorni prema svojim biračima i vjeruje da će im partneri ostati isti. “Ovo je najbolja klima za političku trgovinu i to je jako loše. Scenariju preslagivanja dajem 60 posto, a novim izborima 40”, naglasio je Sinčić.

Predsjednik Živog zida kaže kako će na saborskoj raspravi o Zdravku Mariću biti protiv. “Marić je u Vladu došao po zadatku, da progura ratni plijen Todorića. Mijenjao je zakon o faktoringu da sakrije muljažu, zakon o računovodstvo… Tko zna što još, nikad nije imao našu podršku niti će je imati”, rekao je Sinčić dodajući da će u Saboru glasati i protiv Mostovih ministara jer je Most ‘dvije godine tolerirao stvaranje tragedije’.

Komentiraj